subscribe

You can update this text in your control panel, under Theme Options. Nam massa. Ut tempor augue non sapien lobortis aliquam. Maecenas.

Scannere A0 – mitul vitezei de scanare

mai 14th, 2012

Acest articol este o traducere de pe site-ul companiei Image Access ( http://www.imageaccess.de)

Viteza de scanare la echipamentele de format mare nu este suficient de bine explicata de catre producatori si are ca efect confuzionarea clientilor.Multi vanzatori folosesc notiuni teoretice de productivitate in speranta ca echipamentele lor nu sint asa de rele in comparatie cu alti producatori.

Sintem obositi de lozincile de genul ” cel mai rapid scanner din piata la 6 inch/sec ” in timp ce alltele merg la 12 inch/sec.
De aceea , Image Access a dezvoltat un calculator de productivitate a scannerelor de mare format, destinat sa faca o comparatie intre diverse echipamente de format mare bazat pe modul cum se desfasoara lucrurile in procesul de scanare.
Acest calculator de productivitate ia in considerare toti factorii reali din procesul de productie atunci cind compara doua scannere.
In tabelul de mai jos sint puse vitezele citorva  echipamente de scanare cu datele luate din specificatiile producatorilor.

 

Viteza de scanare

 

Dar viteza de scanare este numai o parte a ecuatiei.
Adauga la timpul de scanare si timpul in care iai documentul, il introduci in mecanismul de alimentare,timpul de asteptare pina se scaneaza si pauzele de procesare (la unele modele ) din timpul scanarii , si in final timpul in care il iai din tava de scanare sau il inlocuiesti cu noul document.
Imaginea de mai jos arata un exemplu de calcul al productivitatii.

 

Calculator de productivitate

 

Acest calculator poate fi gasit pe site-ul Image Acess la adresa de mai sus.

Iata citeva trucuri din piata:

1)    Draft mode, Turbo mode si alte citeva moduri sint denumiri folosite pentru specificare vitezei.
Scanarea la 400dpi in TurboMode inseamna ca de fapt se scaneaza la 200*400 dpi, deci se scaneaza cu viteza de 200dpi.
Pentru ca este folosit cuvintul “Turbo”, clientul crede ca aceasta este ceva bun, avansat si foarte rapid, dar in realitate
nu o sa obtineti 400dpi reali.

2) Viteza este data la 2ips pe un scanner de A0  dar  in documentatie veti gasi ca   “Viteza descreste daca documentele sint mai late de A1″

3) Viteza de scanare este data la 200 si 300 dpi, nu se specifica pentru 600dpi deoarece este si de 4 ori mai mica decit la 300dpi
ceea ce ii face pe producatori sa nu o publice.

4)Unele scannere scaneaza citiva cm din plansa la viteza specificata, dupa care stau o perioada necesara golirii bufferului cu date in calculator, dupa care reiau procesul,fapt care duce la timpi mari de scanare.

Sfatul nostru este ca inainte de a lua o decizie sa incercat “Calculatorul de productivitate” creat de Image Access,
il gasiti
.

0saves
Daca ti-a placut ce am scris, merita sa aloci un minut ca sa spui parerea ta si fii la curent prin RSS feed pentru ca pe viitor sa fii primul la care ajunge o stire sau informatie noua.

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.